Prachtig landgoed vlakbij Utrecht

Onze boerderij ligt in een belangrijk recreatiegebied voor Utrecht en omgeving. Het kent een lange geschiedenis, ontstaan in de 13e eeuw. De landhuizen vormden een spil in het gebied en hebben diverse eigenaren gehad. Landhuis Oud­Amelisweerd is in de 18e eeuw kort in het bezit geweest van Napoleon. Moestuinen en boerderijen zorgden voor de voedselvoorziening van de landhuizen en maakten onderdeel uit van het geheel.

Landgoed2Het Langoed vroeger…
Doordat vroeger op de boerderij in de eigen levensbehoefte werd voorzien (en het landhuis van melk en vlees voorzag), was er van alles wat aanwezig: koeien voor de melk, varkens voor het vlees, kippen voor eieren, tarwe of rogge voor brood, schapen voor de wol, een moestuin voor de groenten, boomgaard voor het fruit enz. Een aantal onderdelen zijn daarvan nog terug te zien, zoals de boomgaard en de moestuin. Graan wordt sinds de jaren 70 van de vorige eeuw niet meer verbouwd.

Het Landgoed nu
Nu is het gebied vooral een recreatiegebied waar veel mensen van kunnen genieten. Het is een mooi, gevarieerd gebied met bossen, boomgaarden en weilanden.

Wat biedt het landgoed nog meer: