Onze boerderij is sinds 100 jaar een familiebedrijf. Boerderij De Zonnewijzer is gelegen op het landgoed Rhijnauwen ­Amelisweerd, tussen Bunnik en Utrecht. 

Familiebedrijf

Opa Van Rijn is hier begonnen in 1914. Daarna is het van vader op zoon gegaan en nu boeren wij hier nog met veel plezier. Boerderij De Zonnewijzer wordt gerund door boer Ko en boerin Miranda.  Naast het produceren van melk voor Campina, stellen Ko en Miranda de boerderij graag open voor het publiek. Bijvoorbeeld tijdens een Zonnige Zondag of tijdens een feestje of bijeenkomst in de Oude Stal. De verschillende gebouwen van de boerderij, namelijk het voorhuis, bakhuis en twee oude grupstallen zijn monumentale gebouwen en bestaan al zo’n 250 jaar.

DeBoerderijDe koeien van de boerderij
Wij melken 75 zwart­bonte koeien. Daarnaast fokken wij onze eigen jongvee op dus zijn er ook nog 45 kalveren in de leeftijd van 0 – 2 jaar. Onze koeien die wij met veel passie en aandacht verzorgen, lopen van april tot oktober in de weilanden van het landgoed, tussen de bossen en boomgaarden van het landgoed. s ‘Ochtends en s ‘avonds worden ze gemolken in de melkput.

Nog meer dieren!
Naast de melkkoeien hebben wij ook diverse hobbydieren, die het leven op onze boerderij gezellig maken. Rambo en Binky zijn twee shetlanders, die van hun oude dag genieten bij ons in de boomgaard. Onze dwerggeitjes verwelkomen u bij de oprit. We hebben kippen die rondscharrelen op het erf, 2 poezen en de hond Boris.

Verkoop rauwe melk
Wij verkopen rauwe melk aan huis.
Een literfles kost € 1,50 (incl. statiegeld)
Eigen fles mee nemen kan ook, dan betaal je € 0,85 per liter.
Wij zijn open wanneer we thuis zijn, maar de beste tijd is vòòr 10.00, tussen 13.00 en 14.00
en vanaf 17.00 uur.
Niet op zondag.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!
Boerderij De Zonnewijzer is een kleinschalige boerderij en kan haar werk niet doen zonder de inzet van vrijwilligers.
> Kijk of het iets voor jou is!